Add magic to your life

Geplaatst op 10-04-2019 om 11:27

Aandacht

Wat zijn er elke dag opnieuw toch cadeautjes om door geboeid en geraakt te worden. Om stil van te worden en dankbaar voor te zijn. Een van de belangrijkste dingen om de magie van het leven te kunnen ervaren is aandacht. Aandacht die puur en oprecht is, echte aandacht. Pas als je dat kunt zien en voelen, krijgt jouw dag een echt gouden randje………

Zo reed ik donderdag, in de auto waar ik echt elke dag opnieuw heel blij van word, naar het tankstation. Terwijl mijn auto weer gevuld wordt met energie hoor ik de vogeltjes die zingen. Ik sta te wachten en doe 5 seconden mijn ogen dicht. Laat het getsjilp tot me doordringen. Ik geniet. Waauw, wat mooi is dat toch. Dan schroef ik de tankdop weer dicht en loop ik naar binnen om te betalen. Een jonge vrouw met een open blik en een glimlach op haar gezicht begroet me vrolijk. In het korte contact dat we met elkaar hebben zit magie. Waarom? Omdat er in die minuut van contact geen gemaakte, maar oprechte aandacht en vriendelijkheid is naar elkaar. Dat raakt. Ik betaal met een lach op mijn gezicht, draai me om en loop weer naar de uitgang. In het voorbijgaan kijk ik in de sympathieke ogen van een heer op leeftijd, die net binnenkomt. We begroeten elkaar ofschoon we elkaar niet kennen. Alsof er herkenning is door de open en oprecht vriendelijke blik die we met elkaar wisselen. En hoe mooi, even later, als ik nog bij de deur van mijn auto sta, komt diezelfde vriendelijke heer naar me toe gelopen en spreekt hij me spontaan aan. Een kort gesprekje, misschien betekenisloos in de ogen van een ander. Maar het ontstond uit zo’n pure oprechte energie dat het juist bijzonder voelde. Sterker nog, het voelde als een cadeautje.

Ik krijg het vaak terug van de mensen om me heen; ik voel me zo fijn en bijzonder door jou. Als ik erover nadenk is dat wat mijn natuurlijk talent is. Al van kleins af aan wilde ik anderen hun eigen kracht laten zien. Anderen doen stralen. Ik weet dat het komt doordat ik vol aandacht en vanuit een warm hart, zonder oordeel, luister naar de ander. Me verwonder over al het moois dat ik in de ander zie. Hoe fijn is het dat ik dat mag teruggeven. De ander dat mag laten zien en voelen. Een cadeau voor allebei. In mijn werk doe ik hetzelfde. Jou up-liften zodat je ziet en voelt hoe waardevol je bent. Je helpen om vanuit een groter perspectief van liefde, levenslust en betekenis jouw leven leuker, mooier en rijker maken. Wat is het dat je werkelijk wil? Hoe maak je de beste keuzes waardoor je écht geniet? Als jij straalt omdat je veel gelukkiger bent, straal je dat uit naar iedereen. Daar maak je de wereld echt mooier mee.

Met aandacht door de ogen van liefde kijken en leven. Dat maakt het wezenlijke verschil. Kijken naar wat voor moois er allemaal wel is, in plaats van in gedachten verzonken door het leven te gaan. Te druk met afspraken, deadlines en to-do-lists. Oordelend. Hard je best doende om jezelf aan te passen aan anderen, zodat je aan verwachtingen voldoet. Dat werkt allemaal niet. Echt geluk zit in jou, begint bij jezelf en ligt niet in handen van anderen. Het is je eigen verantwoordelijkheid en toch wordt het ons niet geleerd. Terwijl het zo’n wezenlijk verschil maakt als je stilstaat bij je gedachten en je kijk op de wereld. Je gedachten en kijk op de wereld bepalen namelijk hoe je je voelt.

 

Probeer het eens;

Geef eens oprechte aandacht aan alles wat je ziet en doet. Begin de dag bewust met een dankbaar gevoel en een lach op je gezicht. In plaats van dat je de dag begint met dezelfde stressgedachten waarmee je ook bent gaan slapen. Verheug je bewust op de prachtige dag die in het verschiet ligt en beweeg je er niet klakkeloos doorheen. Zie de schoonheid van de natuur die je voorbijrijdt. Zie het mooie van de mensen die je tegenkomt. Als je het wilt zien, is het er. En realiseer je eens dat je alles wat je ziet dat door mensen gemaakt is, ontstaan is vanuit inspiratie van iemand. De energie van liefde en passie die leidt naar inspiratie. Je kijkt dan met hele andere ogen naar alles.

Des te meer je met oprechte verwondering kijkt en voelt, des te meer liefde in je kan expanderen en een groter deel zal uitmaken van je. Ga de dag in vanuit nieuwsgierigheid. Kijk eens met een nieuwe nieuwsgierige blik. Bewonder wat je ziet en voelt. De bloesem die ontstaat in de natuur, het vertederende roodborstje dat je ziet, de oprechte lach op het gezicht van de caissière die je even echt aandacht geeft en met oprechte vrolijkheid verwelkomt. Of diegene die je met een warme open blik aankijkt en spontaan begroet. Elke dag heeft een gouden randje. Als je het wil zien zijn er zoveel magische cadeautjes in het leven. Mooier wordt het niet!

Laat me eens weten: wat gaf jouw dag een gouden randje? Wat maakte voor jou het verschil? Wat zag en voelde je nu wel, dat je normaal gesproken ontgaan zou zijn? Ik ben benieuwd…

PS. Nog heel even en dan start er een fantastisch nieuw inspiratie-traject waar je echt bij wilt zijn. Inspiratie, herkenning en verbinding. Zodat jij gaat stralen en je dagen meer gouden randjes krijgen. Mooier wordt het niet…